Isten és Szabadság!

Régi AdMiRaL blog...Most is AdMiRaL blog,csak nem úgy mint eddig.

Friss topikok

  • |katarzis|: egy másik verzió: borsa.hu/20080404/bekejel/bbb/ (2018.10.29. 21:51) A béke jele...
  • seaman: Menjenek a picsába az összes zsidó pénzéhes utódok !Hány generáción akartok jóvátételt tetvek ?Ti ... (2010.03.30. 20:15) Az idei 212. holocaust emléknap alkalmából.
  • DZ01: főhadiszállás fohadiszallas.blogspot.com (2009.08.19. 14:53) A Blossom Goodchild
  • viteztabornokur (törölt): "Kiss Gábor: A BECSÜLET NAPJA A XX. század végén kevés olyan nyilvános megemlékezés, rendezvény ... (2009.02.16. 08:39) 1848-tól 2008-ig...
  • Norrec: Jó, hogy megtaláltad a zenei stílusod.:) (2008.06.09. 14:48) Klassz este a Gyárban

Linkblog

A Bukás

2007.12.22. 00:00 | AdMiRaL | 2 komment



Sikerült végre DVD-n megszerezenem Bencétől.Magára a filmre már nem nagyon emlékeztem,csak,hogy nagy hatást gyakorolt rám.De most,hogy sok év után újra láthattam...Lenyűgöző alkotás.talán a legjobb a hasonló témájú filmek közt.

Igaz,apró csúsztatások vannak benne,de ez elnézhető a mai világban.Sőt azt kell,hogy mondjam,viszonylagos hitelességével kitűnik a többi alkotás közül.

Hihetetlen hősiességről tettek tanúbizonyságot a Berlint védő katonák,tisztek.Tisztában volt vele mindenki,hogy a háborúnak vége...De azzal is,hogyha feladják,azzal nem csak vesztenek,hanem a becsületüket is elengedik,ígyhát kitartottak.A végsőkig.

A rengeteg öngyilkosság,az hogy tisztában voltak vele,hogy mindennek vége...Tragikus,de egyben szép is...A sasmadár zuhanása...

Ekkora és ilyen hatással talán még a Passió volt rám.Nem tudok igazán párhuzamot vonni,csak az érzés marad,hogy hasonló a két esemény.
Berlin végső napjaiból is sokat tanulhatnának az emberek,ha megfelelően értelmeznék.

Ami különösen tetszett,hogy nem démonizálták Hitlert túlságosan el.Persze örjöngöt,meg megvolt törve,de ez teljesen elnézhető;sőt! Elvárható!És ezenfelül,a filmtörténetben talán kizárólag eme műben,voltak emberséges pillanatai.Láthattukaz igazi arcát is,amiért méltó Führere lehetett Németországnak.Talán ha nem így alakulnak a dolgok,talán ha nem bocsájtkoznak több (mit több,rengeteg) frontos háborúba,talán ha nem szorulnak sarokba...Nem ez lett volna a végkifejlet.Talán szebb világban élhetnénk.Ahol az érték,nem pénzt jelentene,ahol a szeretet nem pénzt jelentene,ahol az élet nem a pénzt jelentené.

Túl sok a talán.Itt vagyunk,a történelem utolsó éveiben...Egy világ esküdt össze ellenünk - szabad gondolatú emberek - ellen,ki tudja,mikor jön el az utolsó nap,mikor még írhatok.

De nem számít.Mert ha a csillagok seregei megülték már halotti torukat,a Nap úgyis újra felkel!

Győzelem!


Címkék: film a öngyilkosság németország reich bukás ss utolsó sas madár harmadik hitler napjai katonák der adolf birodalom untergang hősiesség wehrmacht tisztek passió

A bejegyzés trackback címe:

https://admiralblog.blog.hu/api/trackback/id/tr11271992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guriga 2007.12.22. 23:57:44

Ami a startégiát illeti, nem egy félen múlik, hogy mikor kezd háborúba. Sőt, néha a szövetségesek védelmére is be kell szállni a harcba. Lásd Görögország esete, amikor a hős makaróni hadsereget gyalázatosan elpáholták az angolok és német segítség nélkül már ott vége lett volna a háborúnak. Ennek egyenes következménye volt Jugoszlávia megtámadása is, amely ország előbb engedte, majd a németekkel szimpatizáló Sándor király meggyilkolása után megtiltotta a német hadsereg átvonulását a görög frontra. A Szovjetunió elleni támadás is elkerülhetetlen volt. A későbbi hazugságokal szemben világos tervek voltak Németország küszöbön álló megtámadására.

Ami a végnapokat illeti, azt olvastam valahol, hogy a Reichstagot az utolsó napokban flamand SS és magyar tábori csendőrök védték. Igazi hősök voltak.

Lunar (törölt) 2008.05.06. 23:37:43

Nemrég rendeltem meg a kurucról a Mein Kampfot. Az elején van egy kb. 50 oldalas fordítói előszó, aminek az egyik része Hitlert tárgyalja a másik része pedig kvázi egy történelemlecke, ami abszolút hitelesen mutatja be azt, az eddig elhallgatott tényt, hogy Hitlert az angolok rángatták bele a II. Világháborúba. Nem szeretném taglalni, mert nagyon hosszú lenne, de szerintem nagyon érdekes és tanulságos olvasmány. Ajánlom figyelmedbe! : )
süti beállítások módosítása