Isten és Szabadság!

Régi AdMiRaL blog...Most is AdMiRaL blog,csak nem úgy mint eddig.

Friss topikok

  • |katarzis|: egy másik verzió: borsa.hu/20080404/bekejel/bbb/ (2018.10.29. 21:51) A béke jele...
  • seaman: Menjenek a picsába az összes zsidó pénzéhes utódok !Hány generáción akartok jóvátételt tetvek ?Ti ... (2010.03.30. 20:15) Az idei 212. holocaust emléknap alkalmából.
  • DZ01: főhadiszállás fohadiszallas.blogspot.com (2009.08.19. 14:53) A Blossom Goodchild
  • viteztabornokur (törölt): "Kiss Gábor: A BECSÜLET NAPJA A XX. század végén kevés olyan nyilvános megemlékezés, rendezvény ... (2009.02.16. 08:39) 1848-tól 2008-ig...
  • Norrec: Jó, hogy megtaláltad a zenei stílusod.:) (2008.06.09. 14:48) Klassz este a Gyárban

Linkblog

A béke jele...

2008.04.08. 01:06 | AdMiRaL | 11 komment

Itt van,amit beígértem.

A jelképet a kozmetikázott történelem szerint eloször Gerald Holton grafikus vetette papírra 1958. február 21.-én a "Campaign for Nuclear Disarmament" brit szervezet számára,akik elméletileg a nukleáris fegyverkezés elleni tiltakozást tuzték ki céljuknak.


































Holton kijelentése szerint a jel egy kétségbeesett embert akar ábrázolni,aki félig leereszti a karját,úgy mint Francisco de Goya kivégzoosztagot ábrázoló képén. Azonban ha utánnanézünk ennek a képnek,azt láthatjuk,hogy rajta a kétségbe esett célszemély felfelé emeli kezét!

































Imígyen ha bárhogy is ráakarnánk illeszteni az alakzatra a mintaszemélyt,azt csak egy pózban tehetnénk: fejjel lefelé!

Ne gondoljuk,hogy Holton kijelentése tévedés lenne, vagy hogy pusztán figyelmetlenségbol mondta volna,amit mondott.


A jel eredete

Mint említettem,csak a "hivatalos" történelem szerint pusztán 50 éves e jelkép.
Aki az ősgermán és angolszász írástörténetben kicsit is jártas,tudhatja,hogy eme jelképnek fordítotja,az "Algiz" megtalálható az osi rúna jelképrendszerekben. (A székely ABC-ben is megtalálható,az utolsó hangunkat,a ZS-t jelképezi)

























Jelentése: Élet. Egyes elméletek szerint egy fát jelképez,valószínübb azonban,hogy egy álló embert,és így a kereszt-ábrázolás elődjének is tekinthető.





















Kevésbé ismert tény azonban,hogy nemcsak a "békejel" ellentetje;de maga az ominózus jel is megtalálható az ősi európai kultúra rúna-ábrázolásai között. Jelentése viszont - talán már magától értetődik - a halál és a pusztulás.






















Anton Szandor LaVey 1969-ben,mikor megalapította - természetesen Amerikában - a Sátán Egyházát, szintén ezt a jelképet alkalmazta "oltárának" felszenteléséhez.

Idáig a tények. És most néhány dolog, amit talán csak én látok bele.
Kezdjük Goya-val.Ugye,mint írtam is,szerintem Holton,nem véletlenül hivatkozott mindig rá és az ő művére,mikor nyilatkozott. Először is megnéztem,mik Goya leghíresebb művei.

Első találati helyen látható a "Szaturnusz felfalja gyermekét" című 1824-es remeke.










































Hmm.Én határozottan bomlott elméjű ember keze munkájának vélném...Ámbár végigfutottam további képein is,és nem láttam semmi rendkívült,még egy képét leszámítva.Egy Ön-portrét.


































Ezen a képen egy dolog tünt fel. A szokatlan szögben tartott ecset.Paranoiás vagyok? talán. De hol láttam még ilyet...?




























Igen! Ez az! Erre emlékeztetett.Meg egy másik szabadkőműves jelképre:





























(mily egybe-esés mellesleg.Csak nem három lefelé ágazó lábbal rendelkező gémet használnak előszeretettel szimbólumaik közt a szabadkőművesek?Ez nem hasonlít véletlenül a "békejelre"?...Dehogynem.)

































...Bizony-bizony. Én feltételezem,hogy Goya szabadkőműves volt. Hogy ez igazából mit jelent,arra máskor térek vissza,most folytassuk ott, ahol befejeztem.

Tehát a jelkép,amit ma a BÉKE jeleként tartanak számon (röhej) ilyen múlttal rendelkezik,mikor elkezdik a nukleáris fegyverkezés elleni tiltakozásul alkalmazni...

De jól megmutatta pusztító erejét,és mikor szinte minden fiatalon ott volt e jel, hatalmas pusztítást végzett a nyugati társadalomban (míg keleten a proletár-diktatúra tette ugyanezt más módszerekkel.)

A drogok és szexuális aberrációk hihetetlen sebességű terjedése,szélsőséges esetekben a sátánizmus és gyilkosságok (lásd a Charlie Manson gyilkosságokat) mind-mind betudhatóak a Halál rúnájának. Már ha hiszünk a jelképek erejében. Én hiszek.


Mivel komoly kutató-munkát végeztem az interneten,sok magyar cikket olvastam el a témával kapcsolatban (a legtöbb épp a Hősök terén rendezett akció miatt született)

És megakadt a szemem két-három soron...

"Az globális ismertséget az amerikai hippimozgalmak hozták meg a jelnek, amikor kitűzőként kezdték viselni, és egy csirke lábnyomához hasonlították az angolszász rovásírásban is megtalálható betűt, amely az eljövendő halált szimbolizálta számukra.

A jel azonban soha nem lett senki által védett jelkép, így mára a kereskedelemben milliónyi pólót, bögrét és gyűrűt díszítenek vele."

Ad1.: Ha állítólag nem a rúnák alapján készült a jelkép, a hippi-mozgalmaknak miért jelképezte mégis azt?

Ad2: Hmm,a kereskedelemben milliónyi poló,bögre...ez mit is jelent? Nagyon sok pénzt. És valóban. A halál-rúna manapság is kitünő Brand,amelett,hogy egyébb,a pénz-éhségnél szörnyűbb érdekeket is szolgál.
































Ez ilyesztő. És főleg az,hogy a Gárda avatásának másnapján "szentelték fel" a tudatlan résztvevők,miközben olyan érdekeket szolgálnak ki,akikről fogalmuk sincs.

Ez az esemény mindenképp jelképes azok számára,akik hisznek az erejében.Mint a szabadkőművesek. Vagy azon kevesek,mint én.

Nos,ennyit mára. Emésztgessétek. És elvárom,hogy kommentáld,ha már idáig elolvastad!

Jóéjt.

Címkék: élet brit történelem halál 1969 béke írás charlie hősök de angolszász szaturnusz campaign nukleáris szervezet for peace nuclear jel goya grafikus francisco anton tiltakozás manson 1958 elleni gerald jele tere holton disarmament fegyverkezés ősgermán rúna rovás algiz aranyág szandor lavey felfalja gyermekét 1824

A bejegyzés trackback címe:

https://admiralblog.blog.hu/api/trackback/id/tr38416216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judgement 2008.04.08. 03:19:56

Nos tény hogy ma, akik csak egy kis hatalmuk is van azok azon munkálkodnak hogy még többel rendelkezzenek, elérve ezt például úgy hogy a befolyásuk alá vonnak embereket általában a szerencsétlenek tudta nélkül. Akik több befolyással rendelkeznek terelgetik a ranglétrán alattuk állókat és így tovább.
Ha máshonnan közelítjük meg a dolgot, akkor gondoljunk azokra az őszintén és kedvesen naiv emberekre akik számára a jel a létező egyik legnagyobb idealista gondolatot jelenti: a világbékét. Ha tovább lépünk azon hogy buta hippik ésatöbbi, láthatunk jószándékú segítőkész embereket, Tervekkel, gondolatokkal.
Amúgy meg ez is csak egy mozgalom, egy divat (amit a köztudatban tartanak azok, akiknek ez jó) ahova bárki kedve szerint beállhat. Pl az identitását vesztett ember aki csövesnél egy még roszabb létformává alakul: Pankká. Ahol a butaság, a kosz és az alkoholizmus keveréke stílust, és életformát jelent.
Életének többé nincs célja, csak hogy eredeti környezetéből kiragadva álszent, hazug és üres jelszavakra támaszkodva tengődjön a primitív igénytelenség fertőjében magával rántva egyre több és több befolyásolható embert.
Ha belegondolunk a legnagyob hadsereg valóban az emberiség, és a befolyásolható szavazópolgár, amit egyre több hazugságban felnövő fiatal gyarapít.
Summa summarum: a "cikk" érdekes, de túl misztikus és összeesküvés elmélet ahhoz hogy egyszerűbb létformák is befogadják ;) :P

Norrec · http://norrec.spaces.live.com/ 2008.04.14. 11:52:58

Jók ezek a tényfeltáró bejegyzések.

Grat!

ftw35 2008.04.19. 20:52:06

judgement, ne viccelj már a punkok már kihaltak, már nem divat!
amúgy meg ami itt megjelenik összeeküvés-elmélet címén csak egyszerű hanyagság, lustaság! miért is vannak - ha nem tévedek - negatív felhanggal megemlítve a szabadkőművesek? félünk tőlük?

vizespisti 2008.06.17. 20:49:37

Nos, a hippik a szeretkezz ne háborúzz jelmondatukra húzták rá ezt a jelet, ők azt mondák, hogy két stilizált embert (egy nőt és egy férfit) mutat felülnézetből.

ZéBé 2010.12.08. 00:35:20

Holton csupán ott téved, hogy Goya fehéringes halálraítélt figurája nem csüggedt és kétségbeesett, hanem dühös és felháborodott. Nézd meg az arcát.

wandab 2011.08.07. 10:09:57

ehhez nekem is hozza kell szolnom :) nagyon jo tenyek komolyan es jo h igy utanna neztel . En nem vagyok sem hippi sem satanista es megis 2 honapja csinaltattam magamnak egy bekes tetovalast :) amit nem fogok megbanni ;) nekem ez a jel mindig a beke jele marad . Szerintem mindenkinek mast jelkepez es ezt mindenki maga donti el

GLinDorph 2013.07.16. 20:53:06

Egy másik verzió:
A szimbólumok ereje többek között abból származik, hogy adott energiával töltik azt fel. Minél többen minél erősebben, minél több időn keresztül. Azaz minden szimbólum azt hordozza amivel feltöltötték. És ezt le is lehet rontani, ha ellenkező erővel kezdik el tölteni azt. Azaz ha a halál szimbólumát, a szeretet és béke energiáival tölti fel sok sok ember éveken át ... az a halálból békét, a gyűlöletből szeretetet képes (át)alakítani. :-)

GLinDorph 2013.07.16. 21:06:40

Még egy értelmezési lehetőség a tarot akasztott ember XII. kártyája.

xalentarot.uw.hu/tarot_light/crowleycards/12.jpg

A 12-ben az embernek szükség szerint és elkerülhetetlenül, fejjel lefelé kell függenie, amíg az újjászületés nagy művét befejezi magában.

Próbáljuk ezt a szellemi állapotot megérteni. Azt látjuk majd, hogy az ember, amint az eddigi fokozatokon túljutott, feltétlenül és elkerülhetetlenül ebbe az állapotba kell, hogy jusson.

A legnagyobb erő ahhoz kell, hogy az ember saját egoitását hatályon kívül helyezze.

Az akasztott a szerénység és alázat jelét szimbolizálja, ...

Lehet mártír és lehet áldozat, aki mások javáért feláldozza magát, de lehet, hogy szabad elhatározásából szemléli fejjel lefelé a világot.

Ha a lapot megfordítjuk, egy fütyörésző, vidám fiatalembert látunk rajta, akit beragyog a Nap fénye, és aranyeső hullik rá.

Az akasztott megszerzi a szabadságot, mert az eddig birtokolt javak és értékek feladása felszabadulást hoz. ... Az individuális szabadság itt az érvényben lévő normákkal, viselkedési és gondolkodási formákkal való teljes szakítást jelenti. Ezáltal egy másfajta, új megvilágítást nyer az ember. Ez a mindent megkérdőjelezés és másképpen látás állapota, ami különcködésnek tűnik mások szemében.

A kártyán az akasztott ember mellett két oldalról két fatörzs látható, ami az életet jelenti, vagyis a túlélés és a további fejlődés követeli meg a teljes változtatást.

Lingamos Mocita · https://patreon.com/gyemhesallarts 2016.06.12. 20:39:13

Hihetetlen!
Mégis azt mondom: "Peace for you!" ("Béke veled!") :)
süti beállítások módosítása